Ons verhaal

ons verhaal - het verhaal van save plastics

Onze visie is een circulaire wereld, waar we gebruiken wat we al hebben, waar we minder importeren en minder exporteren, en waar we lokale oplossingen zoeken voor lokale vraagstukken. Wij zien geen plastic afval, maar een waardevolle grondstof. Een grondstof die wij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte. Waar mogelijk delen wij onze kennis en verbinden wij ons aan lokale initiatieven.

Wij houden van plastic

Waar sommige mensen afval zien, zien wij de grondstof van de 21e eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit op raakt, want het is veelvuldig te hergebruiken. Zelfs verzamelingen van het meest vervuilde en ongesorteerde plastic, geven wij een nieuw leven.

Met onze expertise veranderen we oud plastic in nieuwe duurzame producten. Zo maken we gebruikte kunststof weer waardevol en zijn we samen op weg naar een wereld waar geen plastic afval meer bestaat.

Wij houden van de natuur

In Nederland alleen gooien we 1,3 miljard kilo huishoudelijk plastic afval weg, ieder jaar weer. Een groot deel daarvan gaat regelrecht de natuur in en wordt plastic soup. Dat is niet alleen vervuilend, maar vooral ook zonde! Want ieder stukje plastic wordt opnieuw gebruikt in de producten van save plastics. Zo maken wij de wereld van plastic circulair: geen afval maar producten. En na een einde levensduur recyclen wij het weer en smelten het om tot een nieuw product.

Onze producten

Wij maken producten voor de buitenruimte en willen zo ook bijdragen aan de leefbaarheid van onze steden. save plastics richt complete parken in met banken, picknicksets en lantaarnpalen, bouwt bruggen en steigers, plaatst kilometers beschoeiing en zelfs hele kantoorpandgevels.

 

Eigenlijk maken we wat je maar wilt, want plastic is de ideale grondstof. Het is onverwoestbaar, rot en splintert niet, kan tegen water en is uv-bestendig. Met onze uitgebreide kennis en technologie, verwerken we alle soorten oude kunststof in nieuwe spullen.

Onze mensen

Dit doen wij met een team enthousiaste wereldverbeteraars en met een flinke dosis Hollandse nuchterheid en vakmanschap. save plastics is de grondlegger van Plastic Fantastic en steunt hiermee verder onze missie om de wereld vrij van plastic afval te maken. Wij geven plastic afval een nieuw leven. Doe je mee?