Duurzaam imago

0 %
moeilijk te recyclen afval plastic
0 jaar
plezier en 9x te recyclen
0 kg
minder plastic in het milieu

Duurzaam imago

Het behalen van uw duurzaamheidsambities is goed in te vullen met onze afvalplastic lantaarnpaal. U voldoet direct aan 100% circulair inkopen en beperkt de CO2 uitstoot doordat er minder energie nodig is om van het gerecycled afvalplastic een lichtmast te maken. Een goede keuze dus!

We moeten een duurzaamheidsambitie invullen

De overheid heeft zich tot doel gesteld om in 2030 50% van haar energieverbruik te besparen en in 2050 zelfs 100% circulair in te kopen. Een stevige ambitie maar zeker niet onmogelijk. Daarnaast wil de overheid ook het voorbeeld geven aan haar bewoners en is een duurzaam imago hierbij noodzakelijk.

Hoe kunnen we een duurzaam imago krijgen?

Door de komst van led is energie besparen met openbare verlichting geen probleem. We zijn klaar voor de volgende stap: circulariteit. Door afval te scheiden doen we al een duut in het zakje maar het benutten van de grondstof is een ander verhaal. 15% van het verzamelde plastic wordt op dit moment verwerkt tot nieuwe producten. Naarmate de mensen steeds meer informatie via media en documentaires krijgen (Netflix: Plastic Ocean of Seespiracy) komt ook het besef dat er iets moet gebeuren. 

Laat zien dat meer afval plastic gebruikt moet en kan worden

Door veel meer gebruik te maken van moeilijk te recyclen afval plastic, draagt de overheid direct een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling: co1 reductie en circulariteit. Door er plaatselijk veel aandacht aan te geven, kunt u bewoners stimuleren om vooral door te gaan met afval scheiding en op zoek te gaan naar producten die gemaakt worden van gerecycelde materialen. Voor al onze producten zijn vele toepassingen en dat maakt het eenvoudig om ermee te beginnen. Onze lichtmast “de Tulp” kunt u morgen al gaan gebruiken bij het vervangen of bijplaatsen van lichtmasten.

Voorbeeldfunctie en direct resultaat

Door deze mast toe te passen wordt er (per mast) 100kg afval plastic uit het milieu of verbrandingsoven gered. Door het uitvoerig aan bod te laten komen in de media kunt u laten zien dat de overheid zelf aan de slag is gegaan. En dat stimuleert de bevolking om het voorbeeld te volgen.

Ga direct aan de slag met onze Tulp!