Een bijzondere Tulp

0 %
moeilijk te recyclen afval plastic
0 jaar
plezier en 9x te recyclen
0 kg
minder plastic in het milieu

Een bijzondere Tulp

Onze Tulp draait mee met de zon door uitzetting van het kunststof. In de avond en nacht koelt de mast af en komt hij weer in zijn oorspronkelijke positie terug. Het lichtbeeld blijft dus intact. Onze Tulp is een veilig en duurzaam alternatief!

Afval plastic is een mooi product

Het afval plastic dat wij gebruiken om te recyclen heeft goede eigenschappen, het versplintert niet en laat zich bewerken als hout. Dat maakt het product erg flexibel om in diverse producten toe te passen. Tegelijk gedraagt de mast zich op een natuurlijke manier, hij beweegt mee met de zon!

De eigenschappen van een zonnebloem

We willen zo weinig mogelijk toevoegen aan het plastic mengsel, we gebruiken alleen een UV stabilisator om te voorkomen dat het plastic onder invloed van de zon afbreekt tot microplastic. De consequenties hiervan is dat de mast krom trekt. Als de zon zijn warmte overbrengt op één zijde van de lichtmast, dan zet het uit (dat is normaal bij elk materiaal). Kunststof geleidt praktisch geen warmte dus het uitzetten ontstaat aan één kant van de mast waardoor deze krom trekt. De mast lijkt op een bloem die met het zonlicht mee beweegt. “Zonnebloem” was toepasselijk geweest maar we zochten een typisch Nederlandse bloem, dus daarom is gekozen voor de naam: “de Tulp”!

Constant lichtbeeld in de avond en nacht

Voor een constant lichtbeeld is het niet handig als de mast krom staat. Dat gebeurt in de avond ook niet, de mast koelt af naarmate de dag eindigt. Hierdoor komt de mast weer in zijn originele stand terug en blijft het lichtbeeld intact. De Tulp is dan ook prima geschikt voor alle soorten verlichting en gebieden. Met zijn natuurlijke uitstraling heeft de mast iets weg van een houten mast.  

De afval plastic lichtmast is echt een goed en duurzaam alternatief!

De lantaarnpaal ziet er natuurlijk uit en past daardoor in elk straatbeeld. Het lichtbeeld blijft intact ondanks het bewegen van de mast gedurende de dag. En per mast wordt 100kg afval plastic uit de verbrandingsoven of het milieu gered. Een zeer veilige en duurzame keuze dus!

Ga direct aan de slag met onze Tulp!