100% circulair

moeilijk te recyclen afval plastic
0 %
plezier en 9x te recyclen
0 jaar
minder plastic in het milieu
0 kg

100% circulair

Het behalen van uw duurzaamheidsambities is goed in te vullen met onze afval plastic lantaarnpaal. U voldoet direct aan 100% circulair inkopen. De mast is immers van afval plastic en minimaal 9 keer her te gebruiken. Een goede keuze dus!

We moeten in 2050 100% circulair inkopen

De overheid heeft zich tot doel gesteld om in 2030 50% van haar energieverbruik te besparen en in 2050 zelfs 100% circulair in te kopen. Een stevige ambitie maar zeker niet onmogelijk. Met de openbare verlichting is het, door de komst van led, al zeer goed mogelijk om de 50% energiereductie in 2030 te halen. Circulariteit in de openbare verlichting begint nu langzaam steeds meer aandacht te krijgen.

Wat kunnen we in de openbare verlichting nu nog meer verduurzamen?

Energie besparen is geen probleem, circulair inkopen wel. Veel producten die we heden ten dage in de verlichting tegen komen, worden gemaakt van nieuwe grondstoffen. Voordat materialen volledig hergebruikt kunnen worden zal er nog heel wat moeten  gebeuren. 

Het afval plastic kan gerecycled worden tot producten vergelijkbaar met hardhout

Dat geldt niet voor onze afval plastic lantaarnpaal. Deze is 100% circulair. De grondstof is afval plastic en na vele jaren gebruik kan de mast nog minimaal 9x volledig hergebruikt worden. Vanwege de beperkte vraag wordt de mast nog niet op grote schaal geproduceerd. Het gevolg daarvan is dat de mast op dit moment nog duur is maar als we vandaag allemaal starten met het toepassen van de plastic lichtmast, dan kan de prijs zeker nog omlaag. 

Een 100% circulaiere klimaat positieve lantaarnpaal die wel 540 jaar mee gaat

Door deze mast toe te passen wordt per mast 100kg afval plastic uit het milieu of verbrandingsoven gered. De mast heeft een levensduur van minimaal 60 jaar en kan tot 9x gerecycled worden. De mast voldoet aan de richtlijnen voor circulair inkopen en door de lage energiekosten tijdens de productie levert dat ook nog eens direct CO2 besparing op!

Ga direct aan de slag met onze Tulp!