Bio René

René Notenbomer is sinds september 2019 onze ambassadeur voor Noord-Nederland (Groningen en Drenthe). Hij ondersteunt save plastics bij het interesseren en enthousiasmeren van organisaties voor het gebruik van gerecycled kunststof als duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen. Zo is hij nauw betrokken bij de lokale ontwikkeling en verkoop van onze save home. Ook onderzoekt hij in hoeverre we de save home schokbestendig kunnen bouwen.

 

Naast zijn werkzaamheden voor save plastics adviseert René gemeenten en ondernemers die duurzaamheid concreet willen maken, werkt hij als (stand-up) columnist voor vakbladen, organiseert hij duurzame evenementen en is motiverend & kritisch duurzaamheidsspreker. Hij ziet het als zijn missie om met veel enthousiasme en praktisch denken verduurzaming aan te jagen.

 

René is auteur van het managementboek ‘vergroenjegemeente.nu’, welke sinds november 2019 in de boekhandels ligt. Hier is de samenwerking met save plastics ontstaan. Voor het boek interviewde hij onder andere een aantal ondernemers over de mogelijkheden om sneller te verduurzamen, zo ook Bram Peters van save plastics. René werd erg aangesproken door de wijze waarop save plastics van een (plastic) probleem een kans maakt.